Obavijest o sklopljenom sporazumu

Društvo Professio Energia d.d. (dalje: Društvo) objavljuje da su WDB SPV 1 a.s., u 100% vlasništvu Woodburn Invest a.s., sa sjedištem Rybnâ 678/9, Stare Mesto, 110 00 Prag 1, Češka i Professio Energia d.d. sklopili Sporazum o glavnim uvjetima ( Term Sheet ) za preuzimanje 100% udjela u tvrtki Power Solar d.o.o., koja je vlasnik projekta solarne elektrane smještene u poslovnoj zoni Velim u Stankovcima, Zadarska županija, Republika Hrvatska.

Projektirana solarna elektrana ima instalirani kapacitet od 3,7 MWp. Proces će se dovršiti po izgradnji i puštanju solarne elektrane u komercijalni rad tijekom 2025. godine.

Ovaj sporazum predstavlja važan korak u diversifikaciji portfelja Društva kroz akviziciju operativnih projekata i razvoj vlastitog portfelja. Tvrtka već upravlja portfeljem od 142 MW operativnih kapaciteta vjetroelektrana i razvija projekte od preko 200 MW planirane instalirane snage.

Na ovaj način Društvo osigurava nastavak procesa daljnjeg razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj i regiji, a što ujedno predstavlja i jedan od glavnih strateških ciljeva Društva.

Preuzmite obavijest